Nieuwsbericht april 2016:

Met een druk op de knop en wat geluid van motoren heeft wethouder Blok op 26 april 2016 de eerste paal voor de locatie Hooijkaas “erin gedraaid”.

Nadat de locatie vanaf 2004 braak heeft gelegen en vanaf 2014 tijdelijk als plantsoen was ingericht, gingen wij, na aanpassing van het oorspronkelijke plan en een degelijke voorbereiding, daadwerkelijk van start met de stadswoningen van Nieuw Hooijkaas.

Op deze plek verschijnen in de komende anderhalf jaar 27 woningen in verschillende woningtypes. Voor ieder wat wils. Uniek: nieuwbouw in de historische binnenstad van Schoonhoven, passend in de architectuur van die binnenstad.

De unieke ligging van het project brengt, naast bijzonder wonen, nog meer met zich mee. Er moesten een aantal bijzondere maatregelen worden getroffen om hier te kunnen bouwen. Palen worden niet geslagen, maar de grond ingedraaid. Omdat er geen ruimte voor opslag van bouwmateriaal is, is in het midden van het bouwterrein een bouwkraan opgebouwd en wordt er “direct vanaf de vrachtwagen” gebouwd. Op de Korte Dijk, in de Molenstraat en ’t Klooster is een aantal verkeersmaatregelen genomen (stoplichten, afsluitingen) die het bouwen mogelijk maakt.

Nieuwsbericht maart 2017:

We zijn inmiddels bijna een jaar verder en de bouwwerkzaamheden verlopen voorspoedig. Draagmuren, gevelkozijnen en gevelmetselwerk lopen conform planning en het zal niet lang meer duren voordat het hoogste punt gevierd kan worden.

Voor de zomervakantie zullen alle nutsaansluitingen gemaakt worden. Naar verwachting zal de oplevering van de woningen ergens in het najaar 2017 plaatsvinden, maar dit is een schatting, want de aannemer is voor haar planning afhankelijk van o.a. het weer.

Aan het eind van de bouwperiode zullen de straten rondom het project conform het inrichtingsplan dat eerder is afgestemd met het omwonendencomité aangepast worden. Voor de uitvoering van het herinrichtingsplan zal er wederom tijdelijk sprake zijn van afsluiting van de straten. Te zijner tijd zullen wij dit in overleg met het omwonendencomité en gemeente Schoonhoven afstemmen.

© 2024 Profiel Bon Groep Sitemap Disclaimer Privacy Verklaring