Ledig Erf – Gansstraat, Utrecht

Een unieke woonlocatie wanneer u er van droomt om weer in het hartje van Utrecht te kunnen wonen. Project Ledig Erf ligt aan de rand van het centrum, aan de singels, van Utrecht, een plek waar de oud-Utrechter zich thuis voelt!

De kale plek aan het Ledig Erf is ontstaan na de sloop van een benzineverkooppunt. Na het verdubbelen van de Kromme Rijnbrug en het verleggen van diverse rijbanen is de locatie een braakliggend terrein geworden. De gemeente houdt zich al sinds het begin van de jaren 90 bezig met de invulling van dit gebied. Op basis van uitgebreid onderzoek sloot de gemeente in 1999 een overeenkomst met MBB, waarbij gedetailleerd afspraken zijn gemaakt over de nieuwbouw. Na een architectenselectie door een team dat bestond uit vertegenwoordigers van de gemeente, omwonenden en MBB werd de Antwerpse architect Bob van Reeth opdracht gegeven om het ontwerp te maken. Van Reeth is landelijk bekend, vanwege verschillende spraakmakende ontwerpen op historisch waardevolle locaties, zoals in Utrecht de appartementen aan de Mariaplaats.

De bouw voorziet in herenhuizen aan de Gansstraat, waarin appartementen zijn ondergebracht. Aan het Ledig Erf zijn een tweetal appartementengebouwen gebouwd met een publieksfunctie op de begane grond.

De woningen zijn inmiddels verkocht en op de begane grond van de appartementengebouwen is horeca gevestigd.

© 2024 Profiel Bon Groep Sitemap Disclaimer Privacy Verklaring