De Commandeur, Tiel

Op een markant punt in Tiel is een appartementengebouw gebouwd met vijf bouwlagen. De locatie aan de Stationsweg recht tegenover de monumentale begraafplaats is een prachtige plek. De woningen in deze buurt zijn ruim en stralen een rijke historie uit.

De basis van het nieuwe pand is opgebouwd uit metselwerk van een klassieke steen in een warme bruinpaarse tint. De bovenste lagen liggen verdiept en hebben een houten gevel. De houten gevelbekleding is duurzaam behandeld met een speciale olie, die zorgt dat de frisse houtkleur blijft behouden.

De architect heeft de voorgevel een ronding gegeven die de lijn van de weg volgt, zodat het gebouw zich nestelt in de bestaande omgeving. De opbouw wordt per verdieping kleiner van omvang. Daardoor ontstaat er veel ruimte voor dakterrassen bij de woningen. Op de bovenste laag wordt het gebouw bekroond met een riant penthouse.

De begane grond is gereserveerd voor baliefuncties, waarbij moet worden gedacht aan bijvoorbeeld een makelaarskantoor of een artsenpraktijk. Ondergronds wordt een parkeergarage aangelegd voor de bewoners. In de garage zijn ook bergingen voor de woningen ondergebracht. Het dek op de eerste verdieping wordt ingericht als binnentuin, waaraan de voordeuren van alle appartementen liggen. Het penthouse is zelfs direct bereikbaar vanuit de lift.

Uiteraard heeft ieder appartement haar eigen terras. De woningen aan de voorzijde kijken uit over het groene park met de eeuwenoude platanen en kastanjebomen.

© 2019 Profiel Bon Groep Sitemap Disclaimer Privacy Verklaring